28 مرداد 1397 - 09:20

سه وظیفه دولت در بخش صنعت/ خط مشی درستی در کسب و کار نداریم

نایب رییس کمیسیون حمایت از تولید مجلس با اشاره سه وظیفه دولت در بخش صنعت، گفت: ما وقتی خط مشی درستی نداریم و رابطه های علل و معلولی به درستی تعریف نشده، مشکلات زیادی در فضای کسب و کار ایجاد می شود.
کد خبر : ۹۰۱۰۸
هادی قوامی

به گزارش ایبِنا، هادی قوامی در برنامه تیتر امشب سیما درباره اجرای ناقص قانون بهبود فضای کسب و کار، گفت: یکی از کارهای خوبی که در مجلس هشتم با همکاری اتاق ایران انجام دادیم تصویب این قانون مهم بود چون یکی از موانع تولید در کشور کسب و کار بود.
وی افزود: ما برای اینکه رشد اقتصادی داشته باشیم حتما نیاز به سرمایه گذاری داخلی و خارجی داریم. سرمایه گذاری خارجی فقط سرمایه گذاری مستقیم نیست بلکه در سهام شرکت های داخلی بسیار مهم است. اینها نیاز به مجموعه قوانینی داشت که با کمک دولت و اتاق انجام شود؛ البته دولت در سال های قبل زیاد رغبتی به این قانون نشان نمی داد ولی در دولت تدبیر و امید حمایت از قانون کسب و کار اعلام شد که سرمایه گذاران را امیدوارتر کرد.


نایب رییس کمیسیون حمایت از تولید مجلس، ادامه داد: در ابتدای دولت یازدهم اصلاحاتی در شاخص های فضای کسب و کار انجام شد که مربوط به بهبود فضای کسب و کار نبود و فقط رتبه ما از ۱۵۳ به ۱۷ رساند، اما عملکرد چند ساله نشان از سیر نزولی دارد و از ۱۲۰ به رتبه ۱۲۴ تنزل پیدا کردیم که رتبه خوبی نیست. زیر مجموعه شاخص های کسب و کار نشان می دهد که شاخص سهولت کسب و کار از ۱۲۰ به ۱۲۴ نشان خوبی از بهبود فضای کسب و کار نیست.


وی در ادامه درباره بی ثباتی قانون در اجرا نشدن قانون فضای کسب و کار، گفت: قانونی که تولید می شود دو منشا دارد یکی دولت است که وقتی لوایح در دولت تنظیم و در مجلس نیز تغییراتی انجام می شود؛ بنابراین قوانین جامعیت لازم را ندارد. مجلس که گفته می شود مخلوق اراده هیات اجتماعی است قوانینی که تصویب می کند باید به ویژگی قوانین طبیعی نزدیک باشد و زیاد تبصره نداشته باشد. اگر از کسانی که در اجرا هستند کمک بگیریم می توانیم قوانین باثبات تری تولید کنیم.


نایب رییس کمیسیون حمایت از تولید مجلس در ادامه گفت: مثلا تصمیم درباره ارز پختگی لازم را نداشت چون وقتی قیمت پایین کشیده شد نشان دهنده ایجاد محدودیت های بیشتر در بازار ارز بودیم، در این بین قاچاق نیز ایجاد شد.


قوامی افزود: همچنین در مناطق آزاد که با قانون گذشته ایجاد کردیم به جای اینکه سکوی صادرات باشد تبدیل به سکوی واردات شده و یکی از عواملی که کسب و کار را با مشکل مواجه کرده ورود کالاهای قاچاق، اقتصاد زیرزمینی و اقتصاد غیر شفاف از طریق مناطق آزاد و مناطق اقتصادی است چون کالایی که از این مسیر می آید و حقوق گمرکی را پرداخت نکرده و ارزان تر تمام می شود تولید را با مشکل مواجه می کند و به تولید صدمه می زند.


نایب رییس کمیسیون حمایت از تولید، گفت: دولت در ارتباط با صنعت سه وظیفه دارد، وظیفه اول، خط مشی تعیین کند و به سرمایه گذاران داخلی و خارجی نشان دهد که در چه زمینه هایی باید سرمایه گذاری انجام و استراتژی ها مشخص و این استراتژی باید بر اساس آمایش های سرزمینی انجام شود. وقتی خط مشی مشخصی نداشته باشیم هزینه ها نیز افزایش می یابد.


وی در ادامه توضیح داد: بنگاه یا باید در محل منبع باشد یا در محل بازار که نبود این موجب شده است، تولید زیان زیادی ببیند. وظیفه دوم، وظیفه دولت است که دسترسی به امکانات و آب و برق را ایجاد کند. سومین وظیفه تسهیلات یارانه ای و معافیت های مالیاتی باید در اختیار فرصت های سرمایه گذاری قرار گیرد.
قوامی تاکید کرد: ما وقتی خط مشی درست نداریم و رابطه های علل و معلولی به درستی تعریف نشده مشکلات زیادی در فضای کسب و کار داریم. نایب رییس کمیسیون حمایت از تولید مجلس گفت: زنجیره ارزش باید در ارتباط با صنایع پایین دستی تعریف شود. مشکل اصلی ما در صنعتی شدن این است که صنعتی شدن در کشور ما جنبه اقتصادی ندارد بلکه جنبه سیاسی دارد. میل مفرط در صنعتی شدن نباید بدون بررسی اقتصادی ایجاد شود تا به واحدهای زیان ده تبدیل نشود. واحدهای زیان ده نمی توانند صادرات کنند بنابراین مجبوریم واردات را زیاد کنیم. اگر استراتژی ها به سمت صنعتی شدن پیش برود و الزام به مسئولیت در کشور وجود داشته باشد تولید پیشرفت خواهد کرد.
قوامی درباره اقدامات انجام شده در تسهیل فضای کسب و کار گفت: دولت یک سری اقدامات در تسهیل فضای کسب و کار انجام داد اما زیاد درست اجرا نشد. مثلا دولت به جای اینکه مالیات بر ارزش افزوده را از مصرف کننده بگیرد مالیات ها را از تولید کننده گرفته که موجب مشکلات در فضای کسب و کار شده است؛ بنابراین پرداخت دو مالیات از طرف تولید کننده قطعا فضای کسب و کار را خراب می کند.


ارسال‌ نظر
فیلم و پخش زنده
بیشتر